Ние успяхме още при преговорите да вкараме голяма част от

...
 Ние успяхме още при преговорите да вкараме голяма част от
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Всички се хвалят със свършеното от БСП за пенсии и детски градини

 Open photo

 

„ Ние успяхме още при договарянията да вкараме огромна част от програмата на Българска социалистическа партия в съдружното съглашение. След това, по време на 7-месечното ръководство, успяхме да осъществяваме по-голямата част от ограниченията и в този момент всички се хвалят с тях. Говорят за безвъзмездни детски градини, увеличени пенсии, увеличени обществени заплащания. “

Това съобщи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в 27 МИР-Стара Загора и някогашен министър на труда и обществената политика Георги Гьоков в студиото на „ Лице в лице “ по bTV.

Гьоков изясни, че при влизането си в Министерството на труда и обществената политика, го е направил с ясната отговорност, че ще пристигна моментът, в който ще би трябвало да каже и какво е приключил там.

„ Сега настоявам, че съвсем 80% от записаното в съдружното съглашение във връзка с обществената политика, беше изпълнено. Всички обществени и осигурителни заплащания се усилиха с най-малко 25%. Майчинството, да вземем за пример, за втората година беше 380 лева, а в този момент е 710 лв.. Увеличихме детските надбавки и минималната работна заплата. По нашите сметки, от 1 януари, който и да ръководи страната, би трябвало да направи минималната работна заплата най-малко 850 лв. “, добави той за достиженията на Българска социалистическа партия в обществената сфера.

„ В момента на България ѝ би трябвало ръководство с поръчител за водене на лява политика. На служебното държавно управление не му е работа да се занимава с бюджет. Това е за постоянното държавно управление. Надявам се след изборите да стартира устойчиво да работи един нов кабинет и на първо време да тръгне с бюджета. Този финансов министър сега беше зам.-финансов министър в постоянното държавно управление и всичко, което сме създали в обществената сфера, е обсъждано с нея. И то е считано в границите на бюджета. Социални разноски и пенсии не се финансират посредством дълг, а посредством нараснала събираемост. Не желая и да си го помислям, че служебното държавно управление изобщо се намесва в предизборната акция. Хората се плашат с износа на оръжия и 11 милиарда недостиг “, разяснява още претендентът за депутат от левицата.

По думите му, Българска социалистическа партия е виновна партия и социалистите виждат, че няма по какъв начин дясно държавно управление да преведе българските жители през рецесията.

Той бе безапелационен, че постоянното държавно управление е било съборено от " ИТН ", а не с вота на съмнение. „ ГЕРБ и Движение за права и свободи са една от алените линии. Няма по какъв начин да се коалираме с тях, тъй като 6 години към този момент се борим с техния модел. Относно Движение за права и свободи – също не. От останалите вероятни съдружни сътрудници – при доста ясно и тъкмо съдружно съглашение и ясно записани цели, с цел да няма недоразумения “, сподели в умозаключение Георги Гьоков по повод разграничителните линии при сформиране на идващ кабинет.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР